CO2RE Fractionat Candela

NIVEL DE DURERE: USOR/ MODERAT

Perioada de recuperare – SCURTA/ MEDIE (3 -14 zile)

DURATA REZULTATELOR: PERIOADA INDELUNGATA (ani/permanent)

LASER CO2RE FRACTIONAT CANDELA

LASERUL CO2RE CANDELA TRATEAZA CICATRICI POSTACNEICE SI POSTCHIRURGICALE, RIDURI DE TOATE TIPURILE, TEXTURA, PORI DILATATI, TEN IMBATRANIT SI LIPSIT DE FERMITATE, PETE PIGMENTARE, PAPILOAME, VERUCI, KERATOZE ACTINICE, ANGIOAME, CHISTURI MILIA, XANTELASMA SI ALTE LEZIUNI ALE PIELII, EFECTUEAZA REJUVENARE VAGINALA

CE ESTE LASERUL CO2 SI CE TRATEAZA? DE CE ESTE DIFERIT LASERUL CO2RE CANDELA?

Este cel mai performant, precis si versatil  LASER CO2 fractionat, ablativ aprobat FDA si CE pentru tratamentul ridurilor fine, medii si profunde, pentru blefaroplastie superioara si inferioara nonchirurgicala, pentru pielea lipsita de fermitate si tratamentul cicatricilor rezultate dupa acnee, dar si a celor ramase in urma interventiilor chirurgicale ( de exemplu dupa operatii cezariane, abdominoplastii, fracturi, alte traumatisme), dar si pentru rejuvenare vaginala si tratamentul incontinentei urinare.   

Cu modulul chirugical laserul trateaza o multitudine de leziuni cutanate (papiloame, veruci, pete pigmentare, keratoze actinice si seboreice, nevi dermici ) fara a lasa cicatrici sau cu leziuni minime cicatriciale, rezultate superioare estetic electrocauterizarilor.

LASERUL CO2RE CANDELA  are o lungime de unda de 10600nm, o sursa laser performanta, un sistem tip scanner si  multiple variante de modificare a parametrilor, pentru a genera precizie in targetarea adancimii la care lucreaza in piele,  de la suprafata pana in dermul mediu si profund, unde actioneaza asupra adancimii ridurilor si cicatricilor. De exemplu, in cazul cicatricilor rezultate dupa acnee, parametrii se aleg in functie de forma, adancimea si vechimea cicatricii.Performanta consta in livrarea unor puteri mari din suprafata pana in stratul cel mai profund al pielii, cu un minim de deteriorare a tesutului din jur, pentru a recupera rapid si a obtine rezultate dintr-un un numar cat mai mic de sedinte, dar si persistenta rezultatelor pe durata anilor.Modulul chirurgical trateaza o multitudine de leziuni cutanate (papiloame, keratoze actinice si seboreice, veruci, angioame, xantelasma, etc) precis, cu un minim de atingere a tesutului din jurul leziunii, cu o adancime pe care medicul o controleaza din scanner, astfel incat sa evite formarea unor cicatrici, iar perioada de recuperare este de 1-5 zile. Durerea este, de obicei, absenta in cazul acestui tip de tratament.

EFICIENTA SI SIGURANTA TRATAMENTULUI

LASERUL CO2 tinteste apa din tesut, are o precizie de microni si poate emite 2000- 3000 pulsuri/ secunda, pentru ca tinta finala sa fie un anumit tip de cicatrice sau rid. De aceea disconfortul pacientului in timpul tratamentului este minim, se optimizeaza perioada de recuperare si se reduce riscul de vindecare defectuoasa. Acest tip de laser produce ablatie foarte fina (arsura in microcoloane) si lasa zone de tesut neatins pentru recuperare, produce coagulare rapida, contractarea pielii, stimuleaza producerea de noi proteine si astfel determina remodelarea retelei de colagen, prin neocolagenogeneza.

LASERUL CO2RE CANDELA are in spate multiple studii clinice pe siguranta si eficacitate, cu biopsii efectuate din tesut, pentru a evidentia reteaua noua de colagen formata, toate stand la baza aprobarilor FDA repetate din 2010 pana in prezent.

CUM DECURGE TRATAMENTUL LASER CO2? ESTE DUREROS?

LASERUL CO2 se adreseaza unei liste lungi de aspecte estetice si patologii dermatologice sau ginecologice, insa cel mai important este ca pacientul sa indeplineasca o serie de conditii pentru ca acest tratament sa fie efectuat in deplina siguranta. Consultul dermatologic, de chirurgie plastica sau ginecologie este obligatoriu inainte de efectuarea oricarui tratament LASER CO2. Pielea tratata va fi curatata complet de machiaj si creme. Pe acea zona se va aplica o crema anestezica puternica, sub folie ocluziva, cu 30- 60 minute inainte de efectuarea tratamentului. Apoi se va indeparta crema, se va degresa si dezinfecta suprafata pielii. Pacientul va fi protejat cu ochelari pe toata durata sedintei laser. In cazul tratarii pleoapelor superioare se vor folosi lentile speciale de protectie din titanium, pentru a proteja globii oculari si a putea actiona lejer si rapid pe pielea pleoapelor. Durerea din timpul sedintei de laser fractionat este de la usoara spre moderata, in functie de intensitatea parametrilor si gradul de toleranta al pacientului la durere. Tratamentul este rapid, de la cateva minute pentru pleoape sau ridurile din jurul gurii, pana la 10-15 minute pentru intreaga fata si gat. La sfarsit i se aplica pacientului pe zona tratata crema cu efect antiinflamator, calmant, hidratant si procicatrizant, astfel incat, imediat dupa terminarea tratamentului, durerea dispare, iar treptat si senzatia de arsura.

In cazul laserului chirurgical pentru leziuni cutanate (papiloame, keratoze, xantelasma, etc) se aplica anestezie locala si durerea este absenta.

CE TREBUIE SA FACETI INAINTE SI DUPA SEDINTA DE LASER CO2 FRACTIONAT?

Inainte de tratamentul LASER CO2 pielea nu trebuie sa fie bronzata/ expusa recent la soare, se evita consumul anumitor vitamine si medicamente cu potential fotosensibilizant sau risc crescut de sangerare (de exemplu derivatul de vitamina A, anumite antibiotice, antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante). Se efectueaza preventia eruptiei herpetice daca pacientul are istoric de herpes. Sarcina, alaptarea, istoricul de melanom , prezenta de cicatrici cheloide sau de cancere active, infectia HIV sau cu hepatita C, anumite boli autoimune reprezinta contraindicatii absolute. Contraindicatiile relative sunt si acestea discutate si analizate in amanunt cu pacientul pentru alegerea efectuarii tratamentului laser in deplina siguranta. Pielea mai inchisa la culoare (fototip III/ IV ) poare prezenta un risc mai mare de hiperpigmentatie postinflamatorie si se discuta acest aspect cu pacientul.

Toate recomandarile pe care trebuie sa le urmeze pacientul dupa sedinta laser i se explica in cadrul consultatiei, dar si inainte de efectuarea tratamentului si i se inmaneaza scris, pentru a fi respectate cu strictete acasa. Se aplica doar tratamentul local si rutina recomandate scris de medic, se evita machiajul, aplicarea anumitor produse cosmetice cu acizi, expunerea directa la soare, solar, sportul in aer liber si se folosesc toate metodele de fotoprotectie (creme UVA, UVB, palarie, etc) indicate pentru perioada hotarata de acesta, in functie de tipul interventiei, tipul de piele (fototip II/ III/ IV).

CAT DUREAZA PERIOADA DE RECUPERARE? CAND SE OBSERVA REZULTATELE SI CAT PERSISTA?

Medicul va discuta cu dvs. toate detaliile legate de parametrii folositi si de estimarea perioadei de recuperare. Pacientul este ghidat de catre medicul curant in toata perioada de recuperare, tocmai pentru a se evita incidente care pot impiedica procesul de vindecare si crea complicatii.

In cazul tratamentelor de resurfacing fractionat pentru cicatrici, riduri, textura, pori dilatati, piele imbatranita si lipsita de fermitate, se efectueaza o evaluare a procesului de vindecare (un control de follow-up) la 10-14 zile. Rezultatele incep sa se observe imediat dupa ce pielea se vindeca, adica dupa 5-10- 14 zile de la efectuarea sedintei. Reteaua de colagen este activa (neocolagenogeneza) o perioada de cateva saptamani dupa sedinta, Rezulatele semnificative se observa dupa 6 luni si persista cativa ani. In cazul cicatricilor postacneice si postchirurgicale, rezultatele sunt permanente.

Dupa tratarea papiloamelor, keratozelor, angioamelor, xantelasmei, etc perioada de recuperare si restrictiile sunt de scurta durata (1-5 zile). Leziunile tratate au rezultatele definitive.

CATE SEDINTE LASER CO2 SUNT NECESARE?

In functie de fiecare situatie, poate fi suficienta o sedinta de LASER CO2 FRACTIONAT pentru riduri fine, textura, pori dilatati la un pacient mai tanar sau pentru cicatrici postacneice foarte fine si reduse ca numar sau pot fi necesare 2-4 sedinte laser, distantate la minim 6 saptamani si efectuate doar in sezonul rece (septembrie- aprilie si obligatoriu fara expunere solara). Evident ca se urmareste reactivitatea pacientului dupa fiecare sedinta laser si se poate modifica planul de tratament.

In cazul tratamentelor chirurgicale dermatologice pentru papiloame, veruci, milia, xantelasma, etc este suficienta o singura sedinta laser.

CLINICA MULTIDISCIPLINARA

DE INCREDERE PENTRU TOTI PACIENTII

Ne asiguram ca te simti in largul tau si fara griji, ca nu ai intrebari fara raspuns si ca obtii rezultate peste asteptari, pentru ca prioritatea noastra este sa-ti oferim tot confortul fizic si emotional de care ai nevoie.

Deschide Chat
Buna ziua,
Suntem aici pentru Dvs. Cu ce va putem ajuta?